selekcionirani dječaci :

 

Andro Biočić, Bruno Jušić, Fran Sremić, Fran Štefanović, Franko Skazlić, Gregor Čizmek, Ivan Plišo, Lovro Weber, Luka Ivanović, Luka Protrka, Mihael Hanaček, Niko Skazlić, Noa Vulić, Vice Badurina, Vilim Car i Vito Salaj.

 

 

 

 

 

Vikend kada je zbog promjene režima na državnim granicama nastajao kaos mi smo odlučili biti dio tog "spektakla" i krenuli put Slovenije na turnir u Radeče, malo mjesto na pola puta između Krškog i Celja.

 

 

Na turnir smo išli s dvije generacije dječaka... i nosimo lijepe uspomene i nova iskustva koja vjerujemo da će svakog našeg "igrača" učiniti u budućim utakmicama i turnirima još boljima... 

 

 

dječaci rođ. 2006. i ml.

- 3. mjesto -

 

dječaci rođ. 2008. i ml.

- 1. mjesto -

 

Kao što su generacije prije njih "imale problema" s nekim protivnicima, generacija 2006. sve više pokazuje da ima problema s... Slovenijom. Kao i u Žalcu u siječnju - i ovoga puta su bili suvereni u grupi - Pivovarnu Laško Celje su "razvalili" 10 razlike, Veliku Nedelju 14 razlike... i sve je "mirisalo" da će nastaviti pobjednički niz ove generacije. Ni početak polufinalne utakmice protiv Herz Šmartnog nije dao naslutiti završetak - poveli su s 4 gola razlike... a onda se počeli "igrati", dodavati lopte nazad iz izglednih pozicija za gol, te nemilice trošiti grlo i strpljenje trenerice koju nijedan igrač nije previše slušao... a protivnik je (uz "malu" pomoć suca) dogurao do izjednačenja u zadnjoj sekundi i penala koji su odlučivali o finalisti turnira... i tu smo onda pokazali svu "raskoš" dječjeg rukometa. Iako su golovi 60 cm širi nego u mini rukometu u Hrvatskoj - uspjeli smo pogoditi stativu i dvaput promašiti gol za više od 1 metra, te s tri promašena sedmerca ispali u borbu za 3. mjesto... Ipak su na kraju dohvatili broncu još jednom dvocifrenom pobjedom, Vito Salaj je odabran i u najbolju petorku turnira, ali... ova generacija nas je navikla na više...

 

 

 

Ali zato su dječaci 2008. oduševili i iznenadili sve (pa i svoje trenere). U toj generaciji još uvijek tražimo igrače i golmane kroz sve selekcije, pa su u Sloveniji opet bila neka "nova" imena - Vilim, Gregor, Luka, Ivan, a i Andro ima relativno malo "utakmica u nogama". Vice i Niko kao najiskusniji su vukli u grupi gdje smo "rasturali" protivnike s 1-2 razlike. A onda je Niko zbog bolova u trbuhu završio u bolnici... ali ostali su "stisnuli zube" i odigrali fantastično borbeno polufinale... a u finalu se vratio i Niko... pa je zlato sasvim zasluženo zasjalo na najmlađim putnicima u autobusu. Vice Badurina i Niko Skazlić su odabrani u najbolju petorku prvenstva.

 

 

  

Na kraju smo zadovoljni sa svime... u Zagreb smo došli relativno brzo jer na kraju nismo imali nikakovih problema na graničnim prijelazima... sad slijedi mali odmor od turnira... do nove Slovenije... :)

 

 

  

 

Radeče (Slovenija),

08.04.2017.