10 SATI RUKOMETA ...

1.000 GLEDATELJA ...

34 EKIPE IZ 4 DRŽAVE ...

352 IGRAČA I IGRAČICA ...

76 UTAKMICA ...

4 POBJEDNIKA ... 

... TO JE BIO MINI RUKOMETNI VG KUP 2012.

 

 

 

Pod generalnim pokroviteljstvom Grada Velika Gorica naša rukometna škola organizirala je ovaj veliki međunarodni turnir.

 

 

Osijek, Našice, Split, Senj, Zagreb, Samobor, Zelina, Zabok, Ogulin, Rugvica, Popovača, Velika Gorica, Petrinja, Ormož, Beograd, Zemun i Kozarska Dubica... pravi mravinjak djece okupljen na jednom mjestu s jednim ciljem - pokazati svoje umijeće baratanja rukometnom loptom.

 

Bila je to jedna nedjelja za pamćenje, projekt koji je apsolutno nadmašio sva očekivanja... ali realiziran uz veliko zalaganje i pomoć svih - od roditelja naših polaznika i naših starijih polaznika, pa sve do velikogoričkih veteranki i trenera naše rukometne škole.

 

Pobjednici su bili dječaci Croatia Osiguranja Zagreb i Osijeka, te djevojčice Taurunuma iz Zemuna i Moslavca iz Popovače ... ali pobjednici su zapravo bili svi koji su ove nedjelje bili u dvorani velikogoričkog srednjoškolskog centra.

 

A Vučići :

Dječaci 2002. su minimalno poraženi u uzbudljivom finalu od prvaka države C.O.Zagreb, ali su oduševili odigranim turnirom (pogotovo polufinalnom utakmicom protiv beogradske Crvene Zvezde). Mislav Ivanuš je proglašen najboljim vratarom turnira i dobio je zasluženu nagradu iz ruku trenutno najboljeg mladog vratara u Hrvatskoj - Filipa Ivića.

Dječaci 2003. su zauzeli 8. mjesto, ali većini mališana (a npr. najmlađi igrač Vučića - Vito Salaj je rođen 2006. godine) je ovo bilo prvo natjecanje ovakvih razmjera u životu.

 

Mislav Ivanuš i Filip Ivić

golmani - zvijezda i buduća zvijezda

Mislav Ivanuš i Filip Ivić

najmlađi, rođ. 2006. - Vito Salaj

  

Djevojčicama 2001. je za dlaku izbjeglo finale, a onda su raspucavanjem penala izgubile i 3. mjesto... U suzama su napustile teren, a zapravo trebaju biti ponosne na prikazanom jer jedine od svih ekipa Vučića nisu izgubile na turniru niti jednu utakmicu... no unatoč tome završile su 4. (dok je npr. drugoplasirana Knežopoljka izgubila čak 2 utakmice...).

Mlađe djevojčice rođene 2002. su završile 7. završnom pobjedom nad Samoborom, a za njih vrijedi isto kao i za mlađe dječake - Mia, Renea, Ana, Lea i obje Laure su prvi puta izašle na rukometni teren i sigurno će taj dan pamtiti dugo.

 

Ovo su fotografije koje će nas podsjećati na turnir, ali odmah po završetku turnira direktorica turnira Višnja Perković, predsjednik organizacijskog odbora Dean Vučić i predsjednik natjecateljske komisije Saša Vučić započeli su pripreme i planove oko idućeg - Mini rukometnog VG kupa 2013. Organizaciona ljestvica je postavljena vrlo visoko, mišljenje i gradonačelnika Dražena Barišića odmah po završetku turnira je da ovo definitvno mora postati zaštitni znak grada. Nadamo se da će i ostali privredni subjekti Velike Gorice ovaj projekt u budućnosti također prepoznati...

dječaci su snage odmjeravali na jednom...
...a djevojčice na drugom terenu
dvorana je bila dupkom puna...
zajednička fotografija djevojčica
finalisti - dječaci rođ. 2002. i mlađi
dječaci rođ. 2003. i mlađi
show dance grupe Mind Will
proglašenje pobjednika
nagrade
uručenje nagrade finalistima RŠ Vučići
dvije najzaslužnije osobe za turnir - direktorica turnira Višnja Perković uručuje prigodne poklone gradonačelniku Velike Gorice Draženu Barišiću
pozdrav publici... vidimo se u prosincu 2013.

Zahvaljujemo pokroviteljima turnira :

 

GRAD VELIKA GORICA

 

 

 

 

 

 

 

 

VIDIMO SE U PROSINCU 2013. !