Sjećate li se prvog hrvatskog olimpijskog zlata iz Atlante? Svi ju pamtimo po "gusjenici"... e, i mi imamo svoju gusjenicu iz Rugvice!

 

 

Još jednom su nas djeca podsjetila zašto se bavimo ovim poslom, zašto vrijedi uložiti trud i energiju i trenerima i roditeljima da usmjerimo mališane prema sportu, da im usadimo ljubav prema rukometu i naučimo da im se sve ono što ulože u sebe jednom može vratiti, da treba biti uporan i vjerovati sebi, svojim prijateljima (suigračima) i starijima koji ih usmjeravaju u datom trenutku (trenerima, roditeljima...).

 

Ova subota u Rugvici je najbolji primjer za to.

 

 

...iako su u grupi poraženi od Osijeka, Senja i Dugog Sela - nisu se predavali, te iz utakmice u utakmicu su bili sve bolji. Mateo je ove subote bio pravi vođa - svih 8 utakmica je preuzimao odgovornost, prolazio, proigravao, šutirao i zabijao, Pavo i Tin su nakon jutarnje uspavanke pokazali zašto su na nekim ranijim turnirima proglašavani najboljima, Fabek i Antiša su na crti stvarali pomutnju protivnicima, mali Mislav je pokazao da ima veliko srce, hrabrost i talenat, dok su Antonio i Bartol kvalitetno koristili svoju minutažu... a golmani... oni su posebna priča. Kad smo mislili u četvrtfinalu da smo već izgubili... pojavio se Karlo koji je vižljast kao mačka stvarao čuda na golu i natjerao dečke na preokret... a onda je u polufinalu i finalu briljirao Mislav i zaključao svoja vrata (u finalu protiv Ivanića prvi gol je primio tek u 7. minuti !).

...pet pobjeda i tri poraza su rezime turnira... osvojili smo malo finale i otišli kući s turnira s pobjedom, nagradama i gusjenicom s početka priče... i odlučili da dečke nagradimo još jednim turnirom za kraj sezone - iduće nedjelje smo u Pisarovini...

zagrijavanje u hodniku...
...pod budnim okom trenerica...
...neobična dvorana s staklenim zidom...
...detalj s otvaranja turnira...
...kažu svi da su nam trenerice modno osvještene...
...a klinci uvijek dobro raspoloženi...
...a onda smo skupili glave...
...poslušali savjete koje smo dobili...
...i sve to primjenili na terenu...
...do slavlja...i gusjenice s početka...